Nyt Website af og for unge med psykiske problemer

Ungtilung.com er et nyt website, hvor unge blogger om at være psykisk sårbare. Her er de unge eksperterne, og formålet er at hjælpe ligesindede unge.

Unge bloggere mellem 18-35 år fortæller hudløst ærlige historier om alt fra spiseforstyrrelser til lavt selvværd, mobning, depression og ensomhed på det nye website ungtilung.com.

​Mange af de unge er kommet igennem svære psykiske udfordringer og er nu klar til at dele deres erfaringer med andre unge.

​- Jeg ville ønske, der havde være et sted som ungtilung.com, da jeg havde en depression. Et sted, hvor jeg kunne læse om andre unge, der havde det ligesom mig, og hvordan de taklede det, for jeg følte mig enormt alene. Derfor håber jeg, at andre kan få glæde af mine erfaringer, siger Emma, der er frivillig blogger hos ungtilung.com.

De unge er eksperterne

Hos ungtilung.com er de unge eksperterne. Når man selv har haft psykiske udfordringer, så ved man nemlig, hvad det handler om, og hvordan man kommer videre, samt hvor vigtigt det er at føle sig forstået og accepteret.

​Der har været stor opbakning til projektet, og UngTilUng har allerede omkring 100 frivillige tilknyttet, som selv har kæmpet eller stadig kæmper med psykiske udfordringer.

​- Mange danske unge har psykiske problemer, og eksperter spår, at psykiske sygdomme bliver en af de største sundhedsmæssige udfordringer i fremtiden. Derfor kan der ikke gøres nok for at forebygge psykiske sygdomme hos unge. Det er baggrunden for at lave et website som UngTilUng, fortæller Merete Dobusz, der er cand.pæd. og projektleder hos UngTilUng.

Fokus på forebyggelse

Den Boligsociale Fond og Konsulentkompagniet, SIND Hillerød-Allerød og Center for Udvikling og Støtte i Hillerød Kommune står bag projektet.

​Formålet er at støtte unge mellem 18-35 år, som har psykiske og sociale udfordringer, i at skabe et godt ungdomsliv.

​- Forskning viser, at når man griber tidligt ind, kan man forebygge, at såkaldte ”normale” problemer udvikler sig til at blive invaliderende i hverdagen. Derfor gælder det om at tage fat i tide, og det vil vi gerne være med til hos UngTilUng, fortæller Merete Dobusz.

Se mere på: www.ungtilung.com

Facebookside: www.facebook.com/ungtilungcom​​

Frivillige som arbejdskraft

Merete Dobusz og Emilie Scheibel, der er ansat som projekt- og kommunikations-medarbejder, begyndte processen med at få lavet en flyer for at rekruttere unge frivillige. De frivillige måtte gerne selv have erfaring med psykiske og sociale vanskeligheder og have lyst til at fortælle om det på platformen og have lyst til at hjælpe andre.

​Der er efterhånden kommet mange frivillige til. På nuværende tidspunkt er de i fuld sving med at skrive deres personlige beretninger, som sidenhen skal postes på platformen.

​De frivillige er også blevet sat til at læse tekster og værktøjer i forhold til depression, angst mv. igennem og give feedback på, hvad de synes om dem – synes de at man kan bruge teksterne til noget…

​Derudover er der en lille gruppe frivillige, som er ved at lave små kortfilm til sitet. Nogle små film, som beskæftiger sig med det sårbare ungdomsliv.

​Emilie Scheibel afholder også jævnligt skriveværksteder, hvor de frivillige skriver, drikker te, udveksler erfaringer, debattere og optager podcasts.

Et levende site

Projektet bestræber sig på at udvikle et levende site, hvor der jævnligt vil være nyt indhold, og hvor man bliver nysgerrig og har lyst til at deltage og læse. Derfor er der fx taget en masse stillfotos og produceret videoportrætter af sårbare unge, som fortæller deres historie. Ligeledes vil de førnævnte podcasts blive postet, hvor de frivillige debatterer et relevant emne fx ”om at komme sig”.

​Vi lægger vægt på, at indholdet på sitet udstråler livsglæde, humor og håb på trods af de alvorlige temaer, som platformen beskæftiger sig med.

Chatrådgiver

Chatrådgivningen i UngTilUng-projektet udvikler sig hele tiden. Der er mange henvendelser dagligt, og de frivillige har travlt med at besvare spørgsmål og give gode råd. Derfor tilbyder Den Boligsociale Fond nu et særligt kursus for de frivillige chatrådgivere, så de bliver dygtigere og bedre til at håndtere de mange henvendelser. Læs mere her.

​Man kan finde UngtilUng på Instagram under navnet UngtilUng.

NYHEDER

 • Whistleblowerordning på det frivillige sociale område

  Whistleblowerordning på det frivillige sociale område Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) har i august 2020 etableret et whistleblowertilbud på det frivillige sociale område. Tilbuddet er en del af udmøntningen af reserven på socialområdet for 2020 og henvender sig til de frivillige sociale organisationer. Ordningen kan bruges til at videregive viden om alvorlige forhold eller […]

  Læs hele nyheden
 • Genvalg til bestyrelsen

  På generalforsamlingen den 17.juni blev Mogens Hansen, Jannik Dobusz og Ole Hammer genvalgt til bestyrelsen. På det efterfølgende bestyrelsesmøde blev Mogens Hansen konstitueret som formand og Ole Hammer som næstformand.

  Læs hele nyheden
 • Stilling som barselsvikar i CTU

  Vil du hjælpe børn og unge til at trives og blive bedre rustede til at mestre deres situation? Brænder du for socialt udsatte børn og unge? Vi søger en barselsvikar som behandler fra 1. september i Den Boligsociale Fonds projekt Center for trivsel og udvikling på Lolland-Falster. Faglige kompetencer: Relevant uddannelse (psykologisk, pædagogisk, socialfaglig eller […]

  Læs hele nyheden
 • 20 års jubilæum

  Udenfor samfundets hovedstrøg I år er det 20 år siden Den Boligsociale Fond blev stiftet. Det startede med, at foreningen opførte og drev boligerne, Planetstien for psykisk sårbare, der ikke kunne bo i eget hjem, men som var for raske til at bo på institution. Boligerne blev opført i Hillerød på en lejet grund, udlejet […]

  Læs hele nyheden
 • Evalueringsrapport af CTU

  Evaluering af projektet for børn og unge opvokset i rusmiddelproblematiske familier Den afsluttende evalueringsrapport af projektet CTU (Center for trivsel og udvikling), har vist positive resultater. Der er blevet lavet før- og eftermålinger af børnene og de unges trivsel. Målingerne viser at stort set alle børn, unge og familier som har afsluttet et forløb, har […]

  Læs hele nyheden
 • Pressemeddelelse: Når verden er fyldt med kaos, kan det være svært at opbygge sit selvværd

  Pressemeddelse: Når verden er fyldt med kaos, kan det være svært at opbygge sit selvværd Indsatsen på Lolland for børn og unge fra familier med misbrug af rusmidler, fortsætter. Den Boligsociale Fond, som har stået for indsatsen siden 2016, har netop modtaget en bevilling fra Socialstyrelsen til at fortsætte indsatsen i yderligere fire år. I […]

  Læs hele nyheden
 • Drop Zonen

  Drop Zonen Foreningen Den Boligsociale Fond har netop modtaget en treårig bevilling fra Socialstyrelsen til projekt Drop zonen. Formålet med projektet er at forebygge, at unge indgår i gråzone-prostitution. Det skal bl.a. ske gennem samtale- og rådgivningsforløb med unge i prostitutionslignende relationer, dialog, rådgivning og støtte samt længerevarende rådgivningsforløb for dem, der har behov for […]

  Læs hele nyheden
 • Selvværd – Et fundament til at indtage verden

  Selvværd – et fundament for at indtage verden I Center for Trivsel og Udvikling (CTU) arbejder vi med børn og unge fra familier, hvor der er eller har været en rusmiddel-problematik. Vi tilbyder behandling i form af individuelle forløb og gruppeforløb. De udfordringer, børnene og de unge kommer med, er mange-artede og kan være alt […]

  Læs hele nyheden
 • Nyhedsbreve og årsberetninger

  Se foreningens seneste nyhedsbrev.

  Læs hele nyheden

Sider

Sider