Nyt Website af og for unge med psykiske problemer

Ungtilung.com er et nyt website, hvor unge blogger om at være psykisk sårbare. Her er de unge eksperterne, og formålet er at hjælpe ligesindede unge.

Unge bloggere mellem 18-35 år fortæller hudløst ærlige historier om alt fra spiseforstyrrelser til lavt selvværd, mobning, depression og ensomhed på det nye website ungtilung.com.

​Mange af de unge er kommet igennem svære psykiske udfordringer og er nu klar til at dele deres erfaringer med andre unge.

​- Jeg ville ønske, der havde være et sted som ungtilung.com, da jeg havde en depression. Et sted, hvor jeg kunne læse om andre unge, der havde det ligesom mig, og hvordan de taklede det, for jeg følte mig enormt alene. Derfor håber jeg, at andre kan få glæde af mine erfaringer, siger Emma, der er frivillig blogger hos ungtilung.com.

De unge er eksperterne

Hos ungtilung.com er de unge eksperterne. Når man selv har haft psykiske udfordringer, så ved man nemlig, hvad det handler om, og hvordan man kommer videre, samt hvor vigtigt det er at føle sig forstået og accepteret.

​Der har været stor opbakning til projektet, og UngTilUng har allerede omkring 100 frivillige tilknyttet, som selv har kæmpet eller stadig kæmper med psykiske udfordringer.

​- Mange danske unge har psykiske problemer, og eksperter spår, at psykiske sygdomme bliver en af de største sundhedsmæssige udfordringer i fremtiden. Derfor kan der ikke gøres nok for at forebygge psykiske sygdomme hos unge. Det er baggrunden for at lave et website som UngTilUng, fortæller Merete Dobusz, der er cand.pæd. og projektleder hos UngTilUng.

Fokus på forebyggelse

Den Boligsociale Fond og Konsulentkompagniet, SIND Hillerød-Allerød og Center for Udvikling og Støtte i Hillerød Kommune står bag projektet.

​Formålet er at støtte unge mellem 18-35 år, som har psykiske og sociale udfordringer, i at skabe et godt ungdomsliv.

​- Forskning viser, at når man griber tidligt ind, kan man forebygge, at såkaldte ”normale” problemer udvikler sig til at blive invaliderende i hverdagen. Derfor gælder det om at tage fat i tide, og det vil vi gerne være med til hos UngTilUng, fortæller Merete Dobusz.

Se mere på: www.ungtilung.com

Facebookside: www.facebook.com/ungtilungcom​​

Frivillige som arbejdskraft

Merete Dobusz og Emilie Scheibel, der er ansat som projekt- og kommunikations-medarbejder, begyndte processen med at få lavet en flyer for at rekruttere unge frivillige. De frivillige måtte gerne selv have erfaring med psykiske og sociale vanskeligheder og have lyst til at fortælle om det på platformen og have lyst til at hjælpe andre.

​Der er efterhånden kommet mange frivillige til. På nuværende tidspunkt er de i fuld sving med at skrive deres personlige beretninger, som sidenhen skal postes på platformen.

​De frivillige er også blevet sat til at læse tekster og værktøjer i forhold til depression, angst mv. igennem og give feedback på, hvad de synes om dem – synes de at man kan bruge teksterne til noget…

​Derudover er der en lille gruppe frivillige, som er ved at lave små kortfilm til sitet. Nogle små film, som beskæftiger sig med det sårbare ungdomsliv.

​Emilie Scheibel afholder også jævnligt skriveværksteder, hvor de frivillige skriver, drikker te, udveksler erfaringer, debattere og optager podcasts.

Et levende site

Projektet bestræber sig på at udvikle et levende site, hvor der jævnligt vil være nyt indhold, og hvor man bliver nysgerrig og har lyst til at deltage og læse. Derfor er der fx taget en masse stillfotos og produceret videoportrætter af sårbare unge, som fortæller deres historie. Ligeledes vil de førnævnte podcasts blive postet, hvor de frivillige debatterer et relevant emne fx ”om at komme sig”.

​Vi lægger vægt på, at indholdet på sitet udstråler livsglæde, humor og håb på trods af de alvorlige temaer, som platformen beskæftiger sig med.

Chatrådgiver

Chatrådgivningen i UngTilUng-projektet udvikler sig hele tiden. Der er mange henvendelser dagligt, og de frivillige har travlt med at besvare spørgsmål og give gode råd. Derfor tilbyder Den Boligsociale Fond nu et særligt kursus for de frivillige chatrådgivere, så de bliver dygtigere og bedre til at håndtere de mange henvendelser. Læs mere her.

​Man kan finde UngtilUng på Instagram under navnet UngtilUng.

Nyheder