Frivillige bedstevenner

.En frivillig bedste ven er for et barn, som har brug for en ekstra voksen relation i deres hverdag og som kan være med til at give familien et pusterum i hverdagen.
Bedste ven er for familier på Lolland-Falster, hvis børn har brug for en ekstra voksen relation i deres hverdag. Der kan være mange årsager til ønsket om en Bedste ven, det kan være alt fra skilsmisse, sygdom til spinkle netværk.
De frivillige er ligeledes meget forskellige og har forskelligt at byde ind med, derfor bliver barnet og den frivillige matchet – der bliver kigget på interesser, område man bor i, alder, personlighed osv. At de frivillige er forskellige, gør også at der altid er en frivillig og et barn som passer sammen.
Som Bedste Ven handler det om at være barnets ven, og derfor foregår samværet i den frivilliges eget hjem.
Et barn og en Bedste Ven mødes typisk et par gange om måneden, af et par timers varighed. Dette er dog en individuel aftale som familien laver med den frivillige Bedste ven. Som udgangspunkt laver man en aftale for 6 måneder ad gangen – efter de 6 måneder aftaler man om man ønsker at forsætte.
Målet er at børnene for en ekstra voksen i sit liv og at familierne føler et pusterum i deres hverdag.
(Der indhentes børneattest på de frivillige bedste venner)

Aktiviteter:
Man tager udgangspunkt i barnet og dets interesser. Det som vores frivillige kan tilbyde, er samvær såsom gå og cykelture, bagning, kreative ting, madlavning, filmhygge, snak osv. Det er primært aktiviteter som er gratis. Aktiviteterne tager udgangspunkt i barnet og den frivilliges interesser.

Vil du høre mere er du velkommen til at kontakte:
Alice Beinthin, Frivilligkoordinator i Den Boligsociale Fond
Mobil: 26828711
Mail: ab@boligsocial.dk

NYHEDER

 • Styrk din hjerne

  Styrk din hjerne Projekt Styrk din hjerne er en vifte af tilbud til folk, der er begyndt at få hukommelsesudfordringer. Projektet er et samarbejde mellem DBF, Lolland kommune og frivilligcenter Lolland om at indbyde borgere og lokalsamfund på Lolland i at deltage i udvikling af nye aktivitetstilbud for sig selv og andre for at forebygge […]

  Læs hele nyheden
 • mindchange

  Den Boligsociale Fond har fået tilskud af Socialstyrelsen til et fireårigt projekt om udvikling af en landsdækkende frivillig onlinerådgivning.

  Læs hele nyheden
 • CTU

  CTU – Center for Trivsel og Udvikling Center for trivsel og udvikling for børn og unge fra familier med alkohol- eller stofproblemer på Lolland-Falster

  Læs hele nyheden
 • Nyhedsbreve og årsberetninger

  Se foreningens seneste nyhedsbrev.

  Læs hele nyheden